top of page
Zoeken

De Creatieve Reis van STUDIO PLAISIER

Bijgewerkt op: 17 apr.

Van Inspiratie tot Prachtige Patronen

Hey daar, welkom in de wereld van STUDIO PLAISIER! Hier deel ik graag een kijkje achter de schermen van mijn creatieve reis, van het eerste vonkje inspiratie tot de adembenemende patronen die je binnenkort in je interieur kunt hebben.


Inspiratie: De Vonk van Creativiteit

Het begint allemaal met inspiratie. We gaan op zoek naar mooie bloemen in volle bloei, exotische vogels met elegante lijnen, en grappige dieren die ons aan het lachen maken. Soms vind ik de meest intrigerende patronen in de meest onverwachte plaatsen, en dat is wanneer de magie echt begint.


Handschrift van Delfts Blauw: Potlood en Verf

Als ik eenmaal die sprankelende ideeën hebben, pak ik potlood en papier erbij. Ik teken alle afbeeldingen, geïnspireerd door het klassieke Delfts Blauw, in mijn eigen stijl en handschrift, waardoor je al het gevoel hebt dat ze zo uit het delfts blauw aardewerk zijn gehaald. Dan breng ik ze tot leven met aquarelverf, altijd in zwart voor dat knallende contrast dat zo typerend is voor Delfts Blauw op keramiek. 


Digitale Magie: Van Papier naar Pixel

Nadat elk detail met liefde aandacht zijn geschilderd, is het tijd om ze digitaal te maken. Ik scan ze in hoge resolutie in en zet ze om in het kenmerkende blauw van ‘Delfts Blauw’. Deze digitale stukjes vormen straks de bouwstenen van onze prachtige patronen.


Het Samenstellen van Patronen: Spelen met Vorm en Kleur

Nu begint het echte plezier: het samenstellen van de patronen! Ik mix en match mijn digitale elementen, speel met diepte, contrasten, en een vleugje elegantie. Het is als het leggen van een puzzel, maar dan eentje waarvan ik weet dat het eindresultaat adembenemend zal zijn.


Ga mee op reis

In de komende tijd zal ik graag het ontwerpproces van diverse details uit de patronen met jullie delen, door middel van foto's en filmpjes. Op die manier kunnen jullie als het ware over mijn schouder meekijken tijdens het creatieve proces.


Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen? Volg me op instagram


Tot snel!


Met creatieve groet,

Wilma - STUDIO PLAISIER


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page